Upravit stránku

To klade velký důraz na ty kdo projekty nebo programy řídí a v jejichž rukách leží úspěch změny a tedy i celé organizace. Dle statistik například 46% dotázaných organizací uvedlo zlepšení finančních ukazatelů v případě zvýšení interního školení pro projektové managery a 59% uvedlo zhoršení finančních ukazatelů v případě snížení počtu full-time projektových managerů.

Také je důležitá ověřená a správně implementovaná metodika vedení projektů, programů a práce s projektovým portfoliem. Podle průzkumů úspěšné organizace v tomto ohledu hospodaří až 21x efektivněji než jejich mémě úspěšná konkurence. Dále se dle provedené analýzy ukázalo, že větší zapojení sponzorů, jasné zadání a vyspělá schopnost dodat projekt nebo program jsou tři hlavní cesty jak mohou organizace uspořit peníze.

Pro přehled jsme pro vás připravili několik článků a průzkumů viz linky níže a odpověď na otázku zda si můžete dovolit nemít projektový management necháme na vás.

Zdroje:

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti