Upravit stránku

Sledujte webináře a nechte své PDU nahlásit přímo na PMI.org

Získání certifikace Project Management Professional (PMP) od Project Management Institute (PMI) může být koncem jedné cesty, ale je to také začátek druhé. Certifikace není platná po celý život. Abyste byli skutečně PMP, musíte držet krok s rychle se měnícím světem projektového managementu, pracovat na zlepšování svých dovedností, spolupracovat s komunitou PM - a splněním všech těchto úkolů získáte Professional Development Units (PDUs). Tyto jednotky jsou velmi důležité, protože vám umožňují obnovit vaši certifikaci - což musíte udělat každé 3 roky.

V této sérii článků vám představím své tipy a triky, jak vydělat PDU, které potřebujete - a bude jen na vás, abyste se rozhodli, která z těchto metod vám bude nejlépe vyhovovat.

Část 2. 

On-Demand Webinars

Osobně mě baví webináře - ať už živé, nebo na vyžádání - protože oba přinášejí do života projektového manažera jinou hodnotu. Takže i když živé webináře nabízejí jedinečnou možnost, že mohou moderátorovi položit otázku, webináře na vyžádání jsou skvělým zdrojem informací, které mohu podle svého pohodlí konzumovat, bez ohledu na to, zda jsem ve vlaku, který přijíždí domů z práce nebo během bezesné noci venku s úplňkem a česáním mé dočasné měsíční srsti. Dalším skvělým faktem je, že je jich tolik - kromě ProjectManagement.com (o kterém se trochu zmíním) najdete relevantní, inspirativní a užitečná videa zdarma na následujících webech:


Samozřejmě jsou k dispozici také placené možnosti, jako jsou Lynda.com, Udemy, Coursera nebo Masterclass.

Poznámka: Všechny výše uvedené odkazy vedou ke konkrétnímu seznamu zdrojů souvisejících s PM, který pravděpodobně není vyčerpávající. Proto neváhejte prozkoumat zbytek webových stránek. Pamatujte, že videa s dobou kratší než 1 hodina nelze započítat do celé PDU, a proto vám doporučuji vytvořit seznam sledovaných videí a nahlásit více videí společně.

Pojďme se rychle a hlouběji ponořit na ProjectManagement.com a proč je to pro vás skvělé. Za prvé, pokud jste aktivním členem PMI, máte plný bezplatný přístup ke všem webinářům. Pokud nejste členem, můžete si zdarma prohlédnout a učit se z mnoha videí. Jednoduše vyberte Login pomocí PMI na přihlašovací stránce a je to. Můžete využít mnoho výhod popsaných v tomto článku.

Další na mém seznamu je snadnost správy a hlášení PDU. Každý webinář má předdefinovaný počet PDU rozdělených do příslušných kategorií, které "vyděláte" sledováním celého videa. Proto nemusíte přemýšlet o věcech jako „jak dlouhé bylo video, kolik PDU mohu zaznamenat, jaké kategorie mám použít“. A pokud propojíte svůj profil PMI.org s profilem ProjectManagement.com, tyto PDU se automaticky zaznamenají do vašeho profilu! A pokud se z nějakého důvodu tyto PDU automaticky nezaznamenají do vašeho profilu PMI.org, můžete ručně exportovat certifikát o dokončení v nastavení účtu v části PDUs Awarded a použít jej jako důkaz.

Propojení vašeho profilu PMI.org s webem ProjectManagement.com má další výhodu. Pokud to uděláte, získáte na domovské stránce webináře na vyžádání šikovný widget, který ukazuje datum obnovení vaší certifikace, kolik PDU jste již v jakých kategoriích získali a na základě těchto informací ProjectManagement.com doporučuje webináře, které můžete sledovat, pomáhá vám růst v oblastech, které potřebujete.

V dnešním světě (době), kdy je cestování silně omezeno, se mnoho konferencí a akcí přesunulo na jednu digitální platformu. Dříve, pokud chtěl projektový manažer z východní Evropy vědět co se děje, co je nového v USA, tak by si obvykle zaplatil „virtuální lístek“, který by mu umožnil přístup k nahrávkám z konference. S COVID se tyto zásady mění a události konané digitálně jsou zdarma sdíleny pro PM z celého světa. K jejich vyhledání můžete použít integrovanou vyhledávací funkci.

Zdroje:

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti