Upravit stránku

Jak jsme psali v minulém čísle Projectman LIFE - rosteme, jak v rámci interního týmu, tak zejména v počtu kontraktorů u klientů a lidí zapojených do naší komunity K2. Přesto se snažíme neztrácet ze zřetele naše zaměření na pět oblastí, ve kterých kapacity klientům nabízíme:
projektové řízení
business analýza
UX
agilní řízení
organizační change management

Snažíme se tyto oblasti “umět” co nejlépe na trhu. Hledat zajímavé pozice, pochopit potřeby klientů a umět je detailně vysvětlit kandidátům. A díky tomu najít a vybrat správné kandidáty a dám jim maximální podporu po dobu celé zakázky.

Jak se nám v jednotlivých oblastech vede?

Projektové řízení

Projektové řízení je naše klíčová kompetence, oblast na které Projectman vyrostl a ke které se hrdě hlásí svým názvem. I přes probíhající agilní transformace a rozšiřování našeho portfolia, je to pořád jedna z nejsilnějších oblastí v poptávaných příležitostech. 

Naši konzultanti řídí projekty jak menší a lokální, tak i velké nadnárodní programy. Od vývoje mobilní aplikace až po implementace SAPů a jiných “enterprise” systémů.

Projektové řízení také intenzivně konzultujeme - v letošním roce jsme dokončili spolupráci na prvním projektu pro Českou spořitelnu v rámci prodeje Energie ČS. Petr Janiš si vyhrnul rukávy a pomohl klientovi vyřešit nejednu výzvu, která před ním stála a projekt dotáhl ke zdárnému konci.

Školení se nebojíme - od podzimu nabízíme, spolu s partnerem PM Consulting, certifikované PMP školení, s materiály připravenými na nový standard PMI. A během podzimu budeme školit mezinárodní týmy ve dvou společnostech působících na našem trhu.

Business analýza

Na business analýze intenzivně pracujeme již přes dva roky. Do určité míry se snažíme suplovat neexistující lokální odbornou komunitu a čeká nás v letošním roce opět KalBa. Klíčové pro nás je posílení interního týmu o Karla Smíšovského od 1. 9. 2021. 

Karel je seniorní business analytik s dlouholetou zkušeností z různých oborů. Business analýzu školí a konzultuje. Od spolupráce si slibujeme zásadní posílení v odbornosti, ale i širší network a nové zajímavé příležitosti pro celou komunitu. Díky Karlovi budeme také naším business analytikům schopni poskytovat lepší podporu na jejich misích. Více o zapojení Karle se dočtete zde.

První vlaštovkou je spolupráce s Monetou, která se nám rozběhla v září.

UX

Naši nejnovější oblast outsourcingu jsme otevřeli v loňském roce a daří se nám. Našemu klíčovému klientovi jsme pomohli vybudovat tým s UX zaměřením. Jak jsme v rámci tohoto projektu spolupracovali s klientem se dočtete zde.

Naší komunity jsme doplnili o UX profíky, kterým se podařilo získat významné mezinárodní ocenění v oblasti designu. 

Zahájili jsme spolupráci s UX asociací. První pilotní projekt je naše podpora průzkumu Humans of UX. Sběr dat skončil 3. září a nyní se pracuje na vyhodnocení. Jeho výsledky přineseme samostatně.

Agilita

Do agilních rolí nešlapeme za každou cenu. Trh je do značné míry “probrán” a ani poptávka směrem k nám není tak vysoká jako v minulosti. To ale neznamená, že role neobsazujeme. Snažíme se o rozšiřování báze kontaktů a i pro některé kované PM to může být určitý směr jejich kariéry. Ostatně agilní a standardní PM svět se nevylučují, ale vhodně doplňují.

Organizační Change Management

Organizační Change Management (OCM) je taková naše popelka. Musíme ještě více zapracovat na komunikaci hodnot pro naše nové i potenciální klienty a na druhé straně přidat ve vybudování širší báze kontraktorů. Budeme rádi za podněty v této oblasti.

I přes omezený počet oblastí se snažíme vystupovat aktivně a být v nich vidět a pomoci tak k rozvoji trhu a naší komunity. Pokud máte k jakékoliv otázky k jednotlivým oblastem, dejte nám vědět.

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti